OM OSS

Här har ni oss, teamet som står stadigare än berg i storm, fåglarna som kvittrar lägst men flyger högst, Timon och Pumba som har sitt egna hakunamatata eller…
näh nu fåre va nog!

Bea och Natta helt enkelt!

Karin Natalie Karlsson, Natta 

Den knäppaste, roligaste mest älskvärda vän man kan ha. Hon sätter alltid dom hon älskar före sig själv, vilket kanske inte alltid är en positiv egenskap för henne själv. Men för mig som en av hennes mest curlade vänner så är det dumt att klaga.

Om hon älskar sin hund eller Disney mest är svårt att avgöra. Mulan står på repeat konstant, hennes förklaring: “så mysigt att sjunga med till låtarna” Har du hört talas om spotify? Att äta ur haklappen när maten var slut på tallriken, att behöva duschas efter varje måltid och sitt smeknamn “söla” som liten har inte riktigt släppt. Jag har som vana att alltid ta några extra servetter, alltid redo som det så käckt heter.

Hon och hennes mamma är först in på alla loppisar som någonsin öppnar och jag får gå en guidad tur genom huset med detaljerad beskrivning på hur de fantastiska köpen gick till varje gång. Inget illa ment, kan inte ens räkna alla gånger vi stått tätt hoptryckta, i skydd mot regnet under det lilla taket, med dom små söta tanterna och farbröderna utanför dörrarna till Erikshjälpen. Men skenet bedrar, ju närmare klockan tickar öppningsdags förvandlas dom små söta tanterna och farbröderna till vildsinta-hungriga-armbågsvässade-tegelsten-i-handväskan bestar! Dom tvekar inte en sekund på att borra klackarna i offrens lilltår. Rysligt vad ont det gör! Behöver du ha hjälp med en överlevnadsstrategi inom loppis har du experten precis här.

Förutom att vara 21 år gammal och förvandla alla loppisfynd till tokball inredning, vara laktosintolerant, måla konstverk, springa runt i skogen och fota, fuska sig igenom sims eller utmana livet genom att syssla med topprepsklättring med mig och min bror ägnar Natta mycket tid åt sin familj. Mamma Petra, pappa Benny, äldsta storebror Johan, inte lika stor storebror Joakim. Katterna Nilium och Mango kan en möta lite varsomhelst och hunden Malte sitter på bordet och blir matad med skinka. Men bara av Natta när Petra inte är hemma, så det är en hemlighet *schhh*. Med delar av den här skaran bor hon i en villa i Fjärås, för den som inte vet ligger utanför Kungsbacka, för den som vet ännu mindre ligger strax söder om Göteborg, för den som inte vet något alls ligger på “bäst”kusten i Sverige och för den som inte vet vad Sverige är omber jag gå om grundskola omgående.

Hon är minst sagt oförutsägbar och en har aldrig tråkigt i hennes närvaro. Skulle inte byta ut henne för något i världen! (Undantag om det som erbjuds i byte innefattar mat eller fred på jorden)

Avslutar med en avskedsfras påhittad av ingen mindre än vår kära Natalie.

Puss och kram flygplan

Ps. Hon har inte riktigt fattat hur det där med rim fungerar. Ds

Bea

Beatrice Viberg, Bea

Den oklaraste människa jag någonsin träffat, men samtidigt den klaraste.

Bea är så smart på många sätt, diskussionerna kan pågå i timmar. Men det är inte alltid hon är så smart. Att förstå skämtet “en groda utan ben är hopplös” är inte det lättaste. Men när Bea väl kom på det, kom hon springandes i skolan och skulle berätta för alla som redan hade förstått innebörden i skämtet.

Jag har iallafall fått äran att vara vän med denna fantastiska person i 9 år. Konstig, knäpp, rolig, idiot, men världens bästa människa. Eftersom vi har exakt samma humor tycker vi att vi är så sjukt roliga, vilket ni kommer märka i bloggen. Att skratta så man har ont i magen är inget svårt men att hålla sig för skratt i spända situationer är väldigt svårt.

På sin fritid står hon iklädd sina haremsbyxor och färgar hela sitt hus i batikmönster och bygger lampor av grenar hon hittar i skogen. Att ha fullt upp är att sitta framför brasan och sticka järnet hela dagen. Spelar gitarr och sjunger i smyg är också en sak hon sysselsätter sig med när ingen är hemma. När hon väl jobbar, så jobbar hon som vikarie på sin älskade förskola med sina älskade barn som hon har någon slags hatkärlek till, varje gång vi ses berättar och pratar hon om detta. Men trots kärleken till förskolan, ska hon absolut inte bli dagisfröken. Och vad hon ska bli, återstår och ser.

Bea är en 21 år gammal tjej som är vegan med dreads som lever för äventyr. Hon är nu inne på sin tredje säsong, hon älskar snö och brädåkning. Att älska något är inte samma sak som att vara besatt av något. Bea är besatt av mat. Och nu snackar vi inte att hon tycker det är gott, utan hon äter som en varg, sväljer lika högt som en elefant, och hon slutar inte äta fören det kommer ut ur öronen på henne. På tallriken bygger hon ett berg, varje gång, här lägger vi allt på allt och blandar allt med allt till en härlig go röra. Efter den tredje portionen sitter Bea och överväger en portion till medans alla andra har ätit upp sin första och redan diskat sin tallrik. Bea experimenterar gärna i köket när hon lagar mat och bakar, i alla fall varje gång hon ska baka något veganskt eller rawfood inspirerat till mig. För hittills har det inte varit gott. Men hennes spännande blandningar av veganmat brukar vara gudomligt och hur det ska gå att vara vegan för Bea den här säsongen återstår att se.

Hennes familj är hennes allt, mamma Ann-Sofi, pappa Daniel och särskilt hennes lillebror, oliver. Ölpan som jag så glatt kallar han, hur han känner angående det har jag ingen aning om för sånt diskuterar vi inte här. Oliver som är en ur skön kille, är väldigt duktig på att fotografera och fippla med datasaker och andra tekniska prylar som Bea inte förstår sig på. Allt kan man inte förstå.

Mina minnen med Bea är många och inget man kan förklara så att någon förstår, för att allt är så internt mellan oss. Men att ha picknick på olika ställen, att åka på små som stora roadtrips genom landet, att ha kafferep som två gamla tanter på min balkong eller att åka bil och ha allsång till Disney, Grease eller mamma Mia är vanligt. Allsång betyder alltså att gorma och skrika låtarna så högt du kan och dansa så gott det går tills du dör i skratt anfall.

Bea, min “livets människa” som älskar mat mer än livet och trycker in maten lång ut i kinderna så att hon ser ut som en hamster. Är det bästa som har hänt mig, hon gör mig lycklig och jag kan skratta så mycket att jag spyr i hennes närvaro. Det är henne jag ska ha rullator-race med när jag är gammal. Även jag avslutar med en fras från egen hög person, Bea

Det går som det går när man springer. Så det kan ni ju fundera på.

Ps. Skämtar inte angående spyan. Ds

Natta

Varför vi gör just det som vi gör kan för vissa vara en gåta, även för oss själva ibland. Varför har vi valt att leva ifrån familj och vänner som vi älskar mest av allt? Här finns svaret på den frågan.

Följ oss på våra äventyr

Bea & Natta

 

 logga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s