PLANER: vad gör en när säsongen tar slut

Efter det smått förvirrade förra inlägget fick vi många frågor och jag känner att det är på sin plats med en mer noggrann förklaring. Som alla förstår är planen att vi ska vara här även på sommaren, om allt finner sig rätt. Vår hyresvärd skulle vilja ha hjälp med huset och hushållet (som även är ett b&b) då han jobbar och reser mycket på somrarna. Det här ska vi hjälpa till med och självklart få en slant för, men inte så mycket att vi kan ha det som vår enda inkomst. Utan mer en extra bonus. Därför är vi nu på jakt efter ett arbete för att kunna göra de här planerna till verklighet.

Sedan var det de här med bilen. Jag har alltså köpt mig en bil i Sverige, efter många om och men står den nu parkerad där hemma och väntar. Med hjälp av Nattas pappa Benny och alla jag kan hitta ska vi bygga om den till en form av husbil. Vilket har varit min dröm sedan jag var liten. Men hur går det här ihop med planerna för sommaren tänker ni? Jo så här har vi nämligen tänkt, vintersäsongen är nu slut. Sista städdagen var i dag. Sommarsäsongen sedan börjar inte förens i mitten/slutet av juni, där av finns det lite dödtid emellan säsongerna. Vilket ger oss utrymme till att hitta på lite galenskap. Därför är planen som sådan att vi åker med vår kära österrikiska vän och kollega Teresa hem till Österrike för att spendera ett par dagar med henne och se hur hon har det. Där ifrån är det både smidigare och billigare att flyga, vilket vi vill utnyttja och där ifrån åka hem till Sverige. Väl där börjar arbetet med bilen, går allt som planerat ska vi sedan med den ta en tripp genom Europa ner till Schweiz igen lagom till att sommarsäsongen drar igång. Det låter väll smidigt och enkelt! Jag är optimistisk och tänker att det här kommer gå fint, på ett eller annat vis alla fall.

Säsongen är nu alltså slut, i dag gjorde vi de sista skrubben i restaurangen. Allt är undanplockat, inplastat och skinande rent. Snön är så när som på bortsmält och den konstiga “slutet på säsongskänslan” har infunnit sig. Det är en blandningen av glädje och sorg, skönt att slitet är slut men otroligt tråkigt samtidigt att lämna allt och alla. Speciellt tråkigt kommer det bli att lämna lillen, finns en tröst i att vi troligtvis kommer tillbaka till sommaren. Men om vi inte gör det.. hemska tanke. Fokuserar därför nu på vilken fantastisk säsong det har varit, alla härliga människor och äventyren som väntar oss.

Bea

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s