NYHETER: När drömmar går i uppfyllelse 

Jag känner att det är dags att bekänna en sak som många inte vet men som ni kanske har anat. Att vi trivs här har knappast undgått någon och tanken på att stanna har funnits med länge.

Det hela började med att vår hyresvärd, vän och nya familjemedlem kastade ur sig att han skulle behöva ha någon han litade på i huset över sommaren. Med någon menade han då oss såklart. Då han reser och jobbar mycket har han inte tid till hushållet och att ta hand om eventuella sommargäster. Då vi är ett b&b även på sommaren.

Det här har det pratats om mycket och börjar var det mest bara snack för oss. Tills vi en dag kom på att ja va fan? Varför inte? Ska jag åka hem igen och gå tillbaka till förskolan för fjärde året? Vart kommer jag på det? Natta sa samma hon och efter det tog vi det på största allvar. Men för att kunna stanna behövs ett arbete. För det här i de flesta fall krävs tyska. Därför började vi hård träna och pratar nästan bara tyska hemma i huset. En lista sattes upp på dörren i köket där minst ett nytt ord ska skrivas upp varje dag, annars får vi smisk.

Vi berättade det här för folket på nuvarande jobbet och vår chef. Som de fantastiska människor de är gör de allt i sin makt för att hjälpa oss med jobbsökandet. Det är svårt med jobb här på sommaren då det mesta är stängt. Men vi är hoppfulla och har redan några napp på linan, som en så käckt kan säga. Inte för att jag äter fisk men ni fattar grejen.

Andra nyheten som är rykande färsk även för mig är att jag håller på att uppfylla min barndomsdröm. Jag har nämligen gått och köpt mig en bil. Inte vilken bil som helst, utan en gammal VW buss. En 99, transporter med förhöjt tak. Jag har varit på jakt i flera år och nu har jag hittat den. Tanken är att jag själv ska bygga om den till husbil. Mer detaljer om det här återkommer i ett separat inlägg. Men nu jävlar hörni, nu tar livet tag på riktigt!

img_5320

Bea

logga


One thought on “NYHETER: När drömmar går i uppfyllelse 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s