SJUKSKRIVEN: hur en underhåller sig

Som många redan vet så är jag sjukskriven för att min hand har strukit med. Men vad var det som egentligen hände? Ja det är en fråga som vi alla frågar oss. Och vad det egentliga problemet är, vet vi inte exakt heller.

För ungefär 4 veckor sedan började min hand göra ont. Bea och jag spekulerade länge i vad detta kunde vara. Efter några lediga dagar kändes det redan bättre. Men sen började helvetet. Diskhelvetet. Kollegan i disken blev sjuk och jag fick ta över, diskade fortare än någonsin och alla blev slagna av en chock av hur snabb jag var. Handen började göra ont igen och det kändes inte alls bra. Efter ett tag tvingades jag prata med cheferna, och underbara som dom är tog dom hand om min stackars hand. Ett skydd sattes på och frågan löd, hur länge har du haft ont? Ja, cirka 2 veckor sa jag med ett leende. Men herregud, är du helt galen? Fick jag som svar.

Min chef ringde läkaren några dagar senare för att fixa en tid för min hand, närmare bestämt den lilla människan som Bea tar hand oms doktor. Jag fick en tid redan samma eftermiddag. Den röntgades men inget brutet. Jag blev skickade vidare till Davos samma kväll. Jag och Bea tog den lilla panda bilen och körde in till Davos. Efter många problem och ett konstaterande om att inget är brutet återigen, åker vi hem med inga svar. Fick en ny tid igen och dom konstaterade ännu en gång att handen inte är bruten, men denna gången fick jag iaf order om att ha skyddet på mig dygnet runt, jag får ta av det när jag duschar, vilket dom var väldigt noga med att säga, och att det kan ta två till fyra veckor innan handen är bra. Men vad det är det sa dom aldrig. Men ingen belastning och ingen användning av handen de närmsta två veckorna.

Så på en skala mellan ett och tio, hur uttråkad är jag? Jo men det ligger väl på gränsen till en 8. Så illa är det inte, än.
Jag är med Bea och den lilla människan och leker, busar och åker på utflykter. Promenader i solen medans den lilla människan sover totalt nerbäddad i sin vagn, steker i solen medans de lilla människan staplar runt och leker, busar och skrattar och däremellan blåser soppbubblor för att det roar mig lika mycket som den lilla sötnosen.

Vi gjorde även ett nytt försök med att åka till ekorrarna. Denna gången fick vi i alla fall se tre stycken, men dom var inte riktigt pigga på att äta ur ens hand. Men fåglarna va desto piggare, det var bara att sträcka ut handen i luften så kom dom flygandes för att sätta sig och ta en nötbit. Mysigt, men jävligt läskigt, trodde först dom skulle käka upp mitt finger, men det gick faktiskt bra. Den lilla människan sprang runt lycklig som bara den, och pekade på alla djur han såg. Totalt slut, somnade han djupt i vagnen. Då skulle vi passa på att fika i solen på en bänk vid sjön, satte oss ner, tryckte i oss varsin crossiant och drack te fortare än någonsin, reste oss upp och gick vidare, och all denna stress för att det blåste lite. Hittade en bättre bänk, satte oss ner, powernapade och gick vidare. Hela denna fantastiska dag avslutades med en lunch. vi var väldigt nervösa över hur detta skulle gå, vi ska äta samtidigt som den lilla, kommer det kaosa? kommer han äta vår mat? kommer han skrika? hur ska de gå mitt i folkmassan? Men han var helt fantastisk när han satt där i sin lilla barnstol och tryckte i sig sin pasta med båda händerna samtidigt som vi åt.

 

Natta

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s