STJÄRTLAPP: hur en tar sig ner från jobbet på 2000 m/h 

Ingen kontroll på något och kollegorna flyger hej vilt!

Livet rullar på som det gjort de senaste månaderna. Jobbar, åker bräda, umgås med “familjen”, tränar tyska och har det bra.

Senaste nytt från berget är att någon upptäkt att vi har stjärtlappar. Därför är det nu ingen fråga om saken hur vi tar oss hem på kvällarna… Full fart ner för pisten på stjärten och inte en snöfri del av oss finns kvar när vi väl är nere. För att gå in lite närmare på detaljerna så vill jag gärna påpeka att en stjärtlapp varken går att styra eller bromsa. Därför liknar det ett kaotiskt snösprutande flipperspel när vi kommer susandes i full fart. Ingen kontroll på något och kollegorna flyger hej vilt. En dag for chefen rätt in i ett hus och jag trodde hon skulle dö men icke, hon är fortfarande högst levande. Om inte en aning mer mörbultad.

Killarna hemma skrattar gott åt oss när vi varje kväll kommer hem som lyckliga barn helt genomblöta och med det största smilet berättar precis i detalj vilka som kraschade hårdast i dag och vem som åkte snabbast. En perfekt avslutning på en jobbdag!

Vad som nästan är ännu bättre är att några dagar har vi fått ta brädan och skidorna till restaurangen på morgonen. Vilket gör även starten på dagen till det bästa man kan ha. Vi får gå upp tidigare än vad en människa är gjord för och sen ta oss med buss och tåg till Davos för att hinna med personal liften upp 7.30. Men när en möter solen uppe på toppen och morgonkylan biter i kinderna är det värt att gå upp hur tidigt som helst. Totalt ensamma gör vi dom första linesen i pisten för dagen och lyckligare än sådär kan jag nog aldrig bli.

Bea

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s