PANNKAKSFRULLE: dåligt väder? What to do   

Frånsett två damer som motionsimmar lite plaskade i hörnet

Måndagar och tisdagar är lillen på dagis vilket oftast innebär lediga dagar för oss. Så ock den här veckan. På måndags morgonen vaknar vi upp till riktigt skitväder, helt vitt utanför fönstren. Snö, blåst och där med usel sikt för att ens tänka på att ta sig upp på berget. Vi möter killarna i köket och vi alla tittar på varandra, suckar och där med bestämt att det blir en pannkaksfrulle.

Det här med frukostar har blivit vår grej här i huset. Lediga dagar som de här kan vi sitta i flera timma och prata, dricka kaffe i mängder och äta i omgångar. Det här blev en sådan morgon, jag och Natta fixade vego pannkakor och killarna fixade kaffe och tillbehör. Sen satt vi där och åt, när pannkakorna var slut gick vi på yoghurt och flingor. Lite senare endå gjorde T en form av fattiga riddare, men eftersom det görs med ägg avstod jag och fick där med nöja mig med endast en 2 rätters frukost. Med det var lugnt, något timme senare var det dags för middag… Hela måndagen satt vi i vardagsrummet, diskuterade livet, åt, skrattade och umgicks som bara vi kan medans ovädret blåste på utanför fönstren. Älskar det!

Tisdagen bjöd även den på otrevligt väder och dålig sikt. Därför bestämde jag och Natta oss för att gå och simma. Tvärs över gatan ligger nämligen Hotell Sport som råkar ha en simbassäng och lite smågrejer där till. Vi knatar dit och upptäcker att vi är totalt ensamma, frånsett två damer som motionsimmar lite plaskade i hörnet. Vi simmar en halvtimma, efter det är vi båda för andfådda för att fortsätta utan att ständigt andas in halva bassängens vatten så vi tar en paus på ett par vilstolar. Då märker vi plötsligt att utanför i snön finns en jakuzi, perfekt tänker vi. Precis vad vi behöver för att mjuka upp musklerna efter den långa och utmattande simturen. Lägger oss där och efter en timma halkar vi upp som två kokta spagettis.

Väl hemma igen fixar vi käk och smälter ner i soffan framför en film sådär lagom goa som en är efter en simtur och jakuzi. Härligt sköna lediga dagar, nu är vi redo för en jobbvecka till. Hoppas dock att nästa ledighet innehåller lite mer brädåkning, men vem är jag och klaga. Har ett helt fantastiskt liv!

Bea

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s