GEBURTSTAG

Efter det åt vi ännu mer tills vi alla sprack och hamnade i matkoman utan dess like

19:e Februari för exakt 30 år sedan föddes vår kära vän och familjemedlem, T. Det här var såklart tvunget att firas med pompa och ståt.

Till att börja med vill jag berätta lite om honom, ni måste veta vad vi har att göra med här. T är en person som är öppen för allt, han dömmer ingen och är fruktansvärt ödmjuk. Han pluggar till någon form av lärare för lärare (make sanse) inom psykologi. Han jobbar på ett hem för psykiskt instabila barn och ungdomar. Han berättar makalösa historier om händelser han har varit med om på grund av sitt yrke. Som han säger själv är det barnen som har format honom till den han är och gjort honom opend minded till allt i livet. Vi diskuterar mycket här hemma runt middagsbordet och vad saken än gäller kommer alltid T med en ny spännande synvinkel och får oss andra att tänka på ytterligare ett vis. Hans välvilja och respekt för allt och alla lyser igenom i allt han säger och han väljer sina ord väl för att inte trampa någon på tårna.

Här hemma har vi nu nått den nivån där en kan gå genom huset utan byxor och ingen skulle höja ett ögonbryn. Skämten blir bara grövre och grövre ju mer tid som går och vi har hittat våra platser. Knappt en mening kan sägas utan något inslag av ironi och en missar inte en chans att få pika varandra. En liten familj har skapats. Vill inte ens tänka på att vi om några månader inte kommer bo ihop längre, just nu känns det som om det är så här det måste vara.

Igår hölls då alltså ett födelsedagskalas för det kära födelsedagsbarnet. Vilket innebar en brakmiddag med härligt folk, precis som herrn själv önskat. Han stor själv för det mesta av maten, vilken han förberett och lagat i dagar just för det här. Jag och Natta stod för vego alternativ och tårtan. Vilken middag det blev, så mycket mat! Vi åt och åt och åt och åt. Efter det åt vi ännu mer tills vi alla sprack och hamnade i matkoman utan dess like.

T satt och fnittrade som ett lyckligt barn i ett hörn efter kvällens festligheter och av olika icke omtalade anledningar. Han slutade aldrig riktigt säga hur tacksam och hedrad han var över allt jobb vi gjort med tårtan och det här tolkar jag som om kvällen blev lyckad.

Bea

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s