HARREJÄVLAR: offpist när den är som bäst 

Denne kommer sedan fram och säger, isn’t you the nanny from Alte Schwendi?

Idag är vi lediga, Natta ligger döende i magsjuka. Stackarn va den sista i huset att få det, men nu har vi i alla fall haft det allihopa. Snart har alla på restaurangen haft det med så snart borde bakterien som härjar runt vara död, begravd och bortglömd.

Det har ös snöat hela natten och jag var uppe tidigt i morse för att få den bästa snön. Tänkte ta några härliga rundor och andas lite bergsluft. Jag står i godan ro, lyssnar på musik och väntar på kabinliften som tar en upp på berget från Klosters. Plötsligt känner jag att någon iaktar mig ingående. Denne kommer sedan fram och säger, isn’t you the nanny from Alte Schwendi? Jo säger jag lite tveksamt eftersom jag inte känner igen kvinnan som står framför mig, iklädd full snowboardutrustning och härlig ismustasch. Hon förklarar sedan att hon är en gammal bekant till mina chefer och att hon jobbade på restaurangen en säsong. Att hon var med på kalaset vi hade för ett tag sen när lillen fyllde ett. Jaha säger jag, känner fortfarande inte igen henne men va gör det tänker jag. Vi trycker in oss i den överfulla kabinen och för er som inte ver hur det är att stå i en överfull kabin kan jag förklara. Tänk er en hiss som är överfull, sen trycks det in lika många människor till. Alla med skidor, brädor och stora ryggsäckar. På gränsen till panikartat. Jag hamnar i alla fall med ansiktet onormalt nära kvinnan jag just träffade. Tur det att det här är världens skönaste människa och vi trots det intimt nära avståndet mellan våra ansikten hamnade i en djup diskussion om livet. Det slutade med att hon bjöd med mig att köra några rides med henne.

Det här kom att bli en av mina bästa lines jag någonsin gjort. Hon visade mig till platser jag aldrig hittat eller vågat mig till ensam. Genom raviner, runt branta bergstoppar och genom skogen hela vägen ner till byn. Känner en inte till berget och vart det är säkert att åka ska en stanna på pisten, annars kan det bli riktigt farligt snabbt. När en då får chansen att följa med någon som kan berget utan och innan och bott här större delen av sitt liv tackar en inte nej.

Jag börjar prata lite om vart jag bor här i Klosters och att vi bor med två killar. Det visar sig att hon vet precis vem vår hyresvärd är eftersom det är en före detta till henne och att hon bor tvärs över vägen. Världen är liten och Klosters ännu mindre. Hon berättar även att hon kom hit ensam när hennes dotter föddes, det var svårt i början att vara ensamstående nybliven mamma i en ny by där alla redan kände varandra. Nu har det blivit mycket bättre och hon sa att hon inte kunde önska sig ett bättre liv. Hon sa också att de andra mammorna i byn stannar mest hemma och städar och lagar mat. Men vad är det för tråkigt liv säger hon, hon är 40 år och åker bräda nästan varje dag. Det lös i ögonen på henne när hon pratade om brädåkning och livet här på berget. Vilken kvinna, livsglädjen och energin strålade om henne. Det räckte att bara vara nära för att bli smittad.

Att åka tillsammans med henne var som i en dröm, adrenalinet nästan förblindade mig och vi båda skrek av lycka. Vi var tvungna att stanna flera gånger för att vi skrattade för mycket. Vi gjorde djupdykningar i snödrivorna och kämpade med att få upp varandra. Hoppade ut genom granarna och väl nere stod vi båda som två snögubbar och log som två lyckliga barn. Nu i efterhand fattar jag nästan inte ens vad som hände, är i någon slags livschock och flyger runt bland snöiga moln. Det är det här som är livet, det är det här jag lever för. Harrejävlar vad livet är fint.

Bea

logga

 

 

 


One thought on “HARREJÄVLAR: offpist när den är som bäst 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s