JULIA GÖR INTRÅNG: gästinlägg

Det är svårt att beskriva men veckan där har nog faktiskt förändrat mig och min syn på livet lite

Nu blir det lite gästbloggning på bloggen. I drygt en vecka har Bea och Natalie haft besök av mig i Schweiz och att åka dit var det bästa beslutet jag har tagit på en lång tid. Vem är det som skriver då? Jo det är Julia, inte speciellt omtalad i bloggen sedan tidigare och för er som inte känner mig gick jag i samma klass som Natalie och Bea under några år.

Innan jag åkte dit hade jag inga som helst förväntningar och visste inte alls vad som väntade mig väl där. På vägen dit var jag väldigt nervös, flyga är ju lätt men de tre omtalade tågen som skulle ta mig från Zürich flygplats till Klosters var jag allt lite nervös över får jag erkänna. Men med min lilla tågbiljett i handen tog jag mig säkert fram, till både min, Natalie och Beas förvåning.

12476108_10208467371507625_964529519_n

Dagen efter jag kom var det dags för att åka skidor och jag hoppade upp ur sängen klockan 7 för så roligt tyckte jag att det skulle bli. Det var sannerligen med skräckblandad förtjusning som jag åkte liften upp på berget. 2500 meter upp och med chockerande mycket lock för öronen så var det dags att försöka påbörja att åka nedför. Sist jag åkte skidor var sex år sedan så att säga att det var väldigt ovant var klart en underdrift. Jag ramlade säkert minst 30 gånger men skam den som ger sig! Väl nere efter åtta timmars skidåkande skadade hela kroppen, svetten forsade och jag var inte längre lika säker på att skidåkning faktiskt var min grej. När det några dagar senare var dags att åka skidor igen var jag allt annat än taggad. Jag var faktiskt mest nervös och rädd om jag ska vara ärlig men efter en väldigt givande skidlektion med han som har huset vi bor i så var det helt plötsligt det roligaste jag gjort. Timmarna bara flög iväg och dagen efter tjatade jag mig till att få åka igen.

12713938_10208467254384697_1013967188_n

Något man inte får missa när man är där, förutom skidåkningen förstås, är såklart en riktig utgång ala Klosters. Vi hoppande mellan barer, drack många glas vin och så fick jag lära mig något som skulle komma att bli en ny favorit. Det var nämligen att shotta en så kallad Dishwasher. Vad är nu detta undrar ni, shottar man en diskmaskin? Nej, det gör man såklart inte utan jag skulle vilja säga att det är en schweizisk version av tequila. Socker, citronjuice och sedan vodka. Allt i munnen var för sig och därefter blandar man allt i munnen innan man sväljer. Om munnen blir ren av denna ”dishwasher” är jag tveksam till men den hade definitivt vissa andra positiva effekter. Kvällen avslutades sedan med att jag ensam gick vilse i jakt på huset och min säng men klockan fem somnade jag i alla fall gott och dagen efter var bakfyllan ett faktum. Men vad gör egentligen det när man haft en perfekt kväll och natt?

12713907_10208467254224693_1626364400_n

En av de roligaste sakerna med vistelsen var att få åka med upp till restaurangen Natalie och Bea jobbar på. Efter att ha hört så mycket om den så var det kul att få se den med egna ögon och vara med dem på jobbet. Att barnet Bea tar hand om är det sötaste jag någonsin sett gjorde ju inte direkt saken tråkigare och efter några dagar med dem där så kändes det tråkigt att veta att jag inte skulle åka dit mer.

12714254_10208467254104690_1295087531_n

En lördag var det dags för att åka på utflykt med Bea och barnet. Den lilla gröna bilen packades med mat, barn, barnvagn och allt som hör utflykter till och Bea styrde sen bilen mot en sjö i Davos. Rykten sa att där fanns tama ekorrar som äter nötter ur ens händer. Om det stämde? Yes it did. Barnet var väldigt exalterad och glad men det gick inte ens att jämföra med hur upprymda jag och Bea var. Det var ekorrar överallt och de kom och åt alla nötterna vi gav dem. Det överträffade alla våra förväntningar och var verkligen en upplevelse utöver det vanliga. En picknick senare så gick vi med ett sovande barn på upptäcksfärd i Davos. En stad som i mina ögon inte alls går att jämföra med Klosters, den kanske är större med allt vad det innebär men det verkar inte alls lika mysigt där. Klosters är utan tvekan en av de mysigaste platserna jag har varit på, alla trähus, små gator och med alptoppar vart man än vänder blicken. Ja det är verkligen svårt att beskriva.

12714396_10208467254064689_2059397226_n

På tal om mysigt förresten! Huset vi bor i slår ju alla rekord i den kategorin. Alla samlade runt matbordet varje dag verkar vara en självklarhet här och god mat varje dag likaså. Killarna de bor med pratar båda tyska och eftersom även Bea och Natalie också gör det nu så har jag väl mest suttit som ett fån och försökt förstå vad som sägs runt bordet. Runt middagsbordet är nämligen där de tränar sin tyska och jag är minst sagt imponerad av hur duktiga de blivit på språket. Veckan gick alldels för fort och att jag nu är hemma i det tråkiga Sverige igen känns inte alls kul faktiskt. Det är svårt att beskriva men veckan där har nog faktiskt förändrat mig och min syn på livet lite. Så speciellt är det där. Människorna, stämningen, staden och allt runtomkring är så annorlunda jämfört med livet i Sverige och det är verkligen något som alla borde uppleva. Det har varit en magisk vecka och att sätta sig på tåget hem kändes allt annat än rätt.. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag också kan klämma in en säsong i alperna i mitt liv.

12696144_10208467372907660_1552275617_n

Tack Natalie och Bea för denna veckan, älskar er båda från (alp)topp till tå. Emoji heart

12713966_10208467253424673_719266523_n

Julia

logga


5 thoughts on “JULIA GÖR INTRÅNG: gästinlägg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s