MOUNTAIN RULES: hur är det att bo på en restaurang

Trodde att Uno var ett enkelt spel men ack så fel en kan ha

De fyra nätterna på restaurangen har passerat och med livet i behåll är vi åter tillbaka på “hemmaplan”. Det är otroligt hur fort jag känner mig hemma på nya platser. Saknade verkligen killarna och huset under tiden vi bodde där uppe. Skönt på ett vis, det är ett bevis på att vi trivs bra och har hamnat rätt.

Att både bo och jobba på samma plats är praktiskt och smidigt men väldigt krävande. Restaurangen är en restaurang även när den är stängd och vi använder den som vardagsrum. Det blir aldrig lika avslappnat som att slänga sig i sin egna soffa efter en dusch som du inte behöver dela med 10 andra personer och där av sällan med varmt vatten. Men att bo på 2000 meters höjd med alptoppar som bakgård är en fin upplevelse. Pistmaskinen som åker förbi en meter utanför fönstret är det mest fartfyllda händelsen på hela kvällen. Stjärnhimlen är även den helt otrolig där uppifrån, svårt att se himlen för alla stjärnor. Livet och des obehagliga bihang känns plötsligt inte lika viktigt och svårt. Det här har jag pratat om innan, att värderingar och prioriteringar ändras här. En större förståelse för vad som är viktigt och inte infinner sig och det är något jag uppskattar mycket. Det är en av de största anledningarna till att jag älskar att resa och valde att åka hit igen för en andra säsong. Mycket hände förra säsongen, upplevelser i mängder men också med mig själv. Den Bea som åkte iväg var inte den samma som kom hem igen. En uppgraderad, mer mogen och starkare Bea. Det här påmindes jag väldigt starkt av under dagarna vi var där uppe.

Vi hade två dagar ledigt där uppe och då tog vi oss upp på toppen och skämde ut oss genom att ta en miljon selfies och hade det gött i solen. På kvällarna spelade vi Uno med gänget och självklart gällde “the mountain rules”. Trodde att Uno var ett enkelt spel men ack så fel en kan ha, med mountain rules är allt möjligt och tillåtet. Var mest förvirrad och förlorade hela tiden, men mysigt var det allt ändå. Tur jag inte är en dålig förlorare… Att laga vegansk mat och ha färska råvaror där uppe har alltid varit det stora problemet för oss. Eftersom alla inköp är begränsade till vad som får plats i en ryggsäck, vilket är inprincip ingenting ifall du ska åka bräda med den hem också. Därför fortsatte vår havregrynsgröt-diet även det här året. Frukost, lunch och middag bestod alltså av gröt gjord i mikron, utan mjölk. Sa jag att jag trivs bra här nere? Det gör jag i alla fall, otroligt nog.

De senaste dagarna har vi haft besök av vår kära vän Julia. Hon har bland annat varit med på jobbet och lekt med mig och lillkillen, varit med på familjemiddagarna vi har här i huset, varit på utflykt till Davos och matat ekorrar, åkt skidor såklart, ätit tårta, firat att den lille fyllt 1 år och på nära håll fått se hur vårt liv fungerar här. Kul att få visa på riktigt, oavsett hur mycket man förklarar och visar med bilder är det omöjligt för er att förstå hur vi faktiskt har det. En måste uppleva det, den krokiga och hala vägen upp till restaurangen, den skumpiga färden på snöbilen, bylivet här i Klosters, huset vi bor i, känslan att bo på hög höjd, att kika ut genom fönstret och se alla dessa alptoppar och att träffa alla härliga människor som blivit vår andra familj och närmsta vänner.

Allt det här kommer Julia själv att få berätta om ur hennes egen synvinkel i ett alldeles eget gäst inlägg här på bloggen. Därför får ni vänta ytterligare några dagar på den otroligt spännande fortsättningen på hur vårt liv ter sig här i Schweiz.

Bea

logga


One thought on “MOUNTAIN RULES: hur är det att bo på en restaurang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s