HETS FLYTTEN

Det blev en handlingslista i jämförelse med kvittot en får efter en lyckad handlingsdag på Gekås i Ullared.

Måndag. Dagen började som en helt vanlig dag, solen gick upp som den skulle, frukostgröten åts och snön öste ner som den gjort den senaste veckan.

Vi som skulle jobba packade in oss i mini bussen, hämtade dagens färska bröd och begav oss upp till berget. Sista biten bytte vi som vanligt till snöbilen med larvfötter för att äntligen komma fram till restaurangen. Kl var då 8.00. Precis då ringer telefonen, vår sida av berget är stängt inklusive liftarna pga hög lavinfara. Jahapp, ingen ide att hålla restaurangen öppen. Vad gör vi då? När vi precis har kämpat oss upp hela vägen. Jo en brakfrukost! Vi dukar fram allt vi har, yoghurt och flingor, bröd, marmelad, nutella… Kocken steker till och med ägg och bacon. Tråkigt nog var bröd utan något på och en intorkad apelsin någon hittade i ett skåp det ända jag kunde äta som vegan. Men att sitta inne i värmen med snöstorm utanför fönstren och en massa härliga nyvakna kolegor runt om ett stort frukostbord spelade inte den intorkna apelsinen någon som helst roll. Lillkillen fick självklart också vara med och kasta bröd och skratta. En riktig schwendi-familjefrukost, väldigt mysigt.

Efter det tog vi den långa vägen ner igen och jag var hemma innan Natta (som var ledig) knappt gått upp. Här tror ni att dagen tog slut, men de ni. De kan jag berätta att den inte gjorde! Först krävs en uppdatering om läget i huset.

World Economic Forum äger rum den här veckan. Vilket betyder att alla hotell och varenda litet rum är uthyrt i både Davos och Klosters. Eftersom huset vi bor i är ett b&b är även vi fullbokade. Dock så fullbokade att inte vi får plats längre. Därför ska vi flytta upp och bo på restaurangen några dagar. För att klara livet där uppe har vi planerat matintaget in i detalj, frukost, lunch och middag. Det blev en handlingslista i jämförelse med kvittot en får efter en lyckad handlingsdag på Gekås i Ullared. Säger det dig ingenting, åk dit, handla och efter det förstår du. Med den längsta handlinglistan fladdrandes i högsta hugg gick vi pulsandes och påpälsade genom snöstormen till Coop.

Väl hemma igen lagades det mat för ett helt kompani, eller ja.. Oss två för fyra dagar. Det krävs en del må jag säga! Middag till “familjen” skulle även den lagas och när vi äntligen slängde oss i soffan och tryckte igång en film tänkte vi, phuu nu får det vara nog för i dag. Jo det kunde en få tro, i alla fall i 120 minuter. Alltså tills filmen var slut och M kollade sin mobil. Gästerna kommer en dag tidigare än vad vi väntat, dom ska sova i vårt rum som nu är fullt med våra saker. Japp bara att börja packa. T gav dig av till Innsbruck dagen innan för att vara iväg från huset, därför lånar vi hans rum för att sova och ösa in allt i. Ut med sängkläder, in med nya. Putsa fönster och speglar. Ut med alla kläder, ljusslingor, julstjärnor, gosedjur, ljuslyktor, flaggor (fråga inte varför vi har satt upp flaggor på väggen med det schweiziska längdlandslagets alla autografer på, för det vet vi inte själva) och en väldans massa bråte jag inte visste en kunde samla på sig på knappt två månader.

Det hela slutade med att vi mitt i natten rasade utmattande och skrattandes efter dagens stress och hets ner i en alldeles för liten säng, i ett överfullt rum och stensomnade. Att vi sen dagen där på, alltså i morse försov oss och fick stressa ännu mer tillhör en annan historia.

Godnatt, Bea

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s