FAMILJEN

Ensam och inlåst, titta på raketer genom ett litet smutsigt hotellfönster och önska gott nytt år till sig själv.

En vecka har gått utan något livstäcken här på bloggen, varför det? Jo det kan man undra, det var så att vi fick besök av min kära familj. Som ni säkert förstår gick då all min vakna tid åt till att tillfredställa och vaka över dessa. Näh skämt och sido, min familj är mycket självständig och klarar mer än vad en tror trotts att jag inte alltid är med och stöttar. Hej hej egobost alltid trevligt att träffas sådär någon gång ibland.

Dom tog sig hit trotts den långa vägen, det vill säga flyg och tre tåg. Första nätterna var fullbokade här i huset (vi är ett bed and breakfast, ska förklara mer om det i nästa inlägg) därför bodde dom på ett hotell i närheten innan dom kunde flytta in här.

Dagen dom anlände var på självaste nyårsafton, en miss i kommunikationen gjorde att den planerade nyårsmiddagen fick fullföljas utan vår närvaro då vi hade fullsatt på restaurangen. Familjen var här på raclette middag med dom vi bor med och några vänner, utan oss. 23.30 var klockan då vår snälla chef gav oss tillstånd att lämna jobbet. Kom då ihåg att vi inte jobbar på en vanlig restaurang i havsnivå, nej nej utan på en bergstopp på 2000 meters höjd och men en smal, isig serpentinväg som enda väg ner. Chefen lånar ut sin lilla Fiat panda som knappt håller ihop och som jag aldrig tidigare kört, det är kolsvart ute och vi är stressade. På något vis lyckas jag i alla fall ta oss ner från berget helskinnade och springandes genom stan hinna fram till familjen innan tolvslaget. Äntligen är allt frid och fröjd tänkte jag…

Bara missat en liten punkt, min bror som var förkyld hade hoppat över middagen och stannat hemma på hotellet och vilat. Det dom inte visste var för att komma hur ifrån hotellet kvällstid krävdes en nyckel. Nyckeln som mina föräldrar så käckt tagit med sig, därför firades det nya året in med familjen minus min lillebror som ensam och inlåst fick titta på raketerna genom ett litet smutsigt hotellfönster och önska gott nytt år till sig själv.

Resten av veckan har varit avsevärt mycket enklare och innehållande mindre antal missöden. Eftersom vi fortfarande har ont om snö har restaurangen varit stängd hela veckan vilket har bidragit till att vi har fått vara lediga med familjen. Tur i oturen kan man väll säga. Natta har tyvärr haft problem med huvudvärk och varit sängliggande största delen av tiden. Vår hyresvärd har försökt allt, våta handdukar upphängda i hela rummet då han tror att huvudvärken kan bero på att vi har så torr luft. Vädrat och varit orolig, han bryr sig verkligen. Nu är det bättre. Av vilken orsak vet ingen, så vi fortsätter att försvåra framkomligheten i huset genom att hänga upp våta handdukar överallt.

Vi andra har varit uppe på berget hela veckan, åkt skidor och bräda. Mamma har förvånat oss alla med att för första gången testa Telemarkskidor. Vi råkade nämna vid matbordet att mamma alltid velat testa Telemark och vår hyresvärd som är skidlärare snappade upp det direkt och utan att vi visste ordet av hade hon en privatlektion bokad. Efter den lektionen har hon kört Teleark hela veckan, riktigt imponerad och stolt över henne är jag. Heja mamma!

Det har varit riktigt kul att ha dom här och allt har gått förhållandevis smidigt. Dom gick fint ihop med killarna vi bor med och vi har haft många fina middagar. Familjen fick äntligen smaka på en riktigt god ostfodue, vi hade starwars-filmkväll, kortspel, brottades med Oliver och allt det vi brukar göra på skidsemestrar. Igår åkte dom hem och plötsligt blev det väldigt tomt, det är alltid ledsamt när vi skiljs åt. Men jag är glad att dom har möjligheten att hälsa på och så otroligt tacksam över att jag har dom och att dom stöttar mig i allt jag tar mig till. Tack, bättre familj än er kan ingen önska sig och jag älskar er mer än något annat.

Sen kan vi diskutera helvetes förkylningen som min bror tog hit och smittade ner alla med, som gjort mig sängliggandes i ett överflöd av kletig hosta och klumpigt gult snor.

Tack till livet

Bea

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s