ALTE SCHWENDI

Hello…

… it´s me, I was wondering if after all these years you´d like to meet…

Hej hopp från bergets topp… Nu var jag allt klyftig! Filat länge på den gobiten vill jag lova.

Nu har vi alltså börjat jobba, vilket innebär att vi ramlar hem, tar en macka och stensomnar. Arbetet har till mesta delen bestått av att förbereda och starta upp resturangen för den kommande säsongen. Packa upp allt vi packade ner i våras, städa och strukturera. Flytta hyllor, klä julgran, putsa fönster, stryka dukar, bädda sängar, bära tunga saker fram och tillbaka, plasta in menyer, skruva ihop en omöjlig Ikea hylla, skriva bordsskyltar, dammsuga upp 20 kg döda flugor 30 liter musskit mm. Dammsuga var det ja, dammsuga lite. Har räknat ut att totalt på de fyra städ-dagarna har jag dammsugit 10 timmar totalt. Dammsugit i 10 timmar!! DAMMSUGIT I 10 TIMMAR!

Dom senaste dagarna har livet och jobbet fallit in i en rutin, vilket är skönt. Natta har tränat stenhårt i buffen och kan redan det mesta, jag har lekt med lillkillen och vi blir tajtare för varje dag som går. Dom nya medarbetarna har hittat sin plats och teamet känns riktigt bra. Här passar det utomordentligt bra med en förklaring till varför jag citerade Adeles låt, Hello. Det är nämligen så att den cirkulerar runt om i restaurangen dagarna i ända. Någon säger hello, sen fortsätter det från person till person runt om i hela restaurangen.

Varje morgon kl 7.00 lastar vi minibussen full med varor och människor. För att sedan ta oss upp till restaurangen krävs det en bilfärd på ca 30 min, där efter byte av färdmedel. Till en form av bil med larvfötter, utan den omöjligt att ta sig upp sista biten. För utom till fots så klart och då alltså hela livets varuleverans på ryggen pulsandes i djup snö 3km vilket jag helst undviker. Väl på plats lastar vi ur och intar sedan den välförtjänta morgonkaffen. Det är inte hur lätt som helst att driva en restaurang på 2000 m/h.

 

Livet som levs här är så otroligt annorlunda och det bidrar till ett helt annat perspektiv på vad som är viktigt och inte. Just nu är den största oron snön, än så länge har vi ytterst lite snö. För att vi ska kunna dra igång ordentligt behövs massa snö. För att kunna hålla öppet alls har vi startat en slags shuttle buss metod. Eftersom vi inte har någon pist förbi vår resturang just nu behöver vi hämta upp folk med minibussen, vilket bidrar till att vi i genomsnitt har 50 gäster om dagen. Alltså väldigt lite och vi hänger mest runt, men för dom nya är det skön med lugnare start. Vänta tills februari och sportlovsjävlarna kommer indundrandes med stavarna i högsta hugg, skrikandes om varför deras kaffe dröjt en sekund extra utan eftertanke på att det kanske kan bero på att det var 200 personer till som beställt kaffe under samma tidsperiod. Suck.

Himla tur att jag det här året, just precis under dom tyngsta timmarna, ska tillbringa min tid med den lilla människan (som just har tagit sina första steg, kommer få springa livet av mig) sjungandes lilla snigel och imse vimse spindel. På tal om det har jag även förberett lillkillens rum uppe på restaurangen. Vilket är mitt och Nattas gamla rum, som vi bodde i förra säsongen. Han är lite rörlig under blöjbyten, därför har jag hängt upp lite bollar och roliga grejer i taket att titta på under tiden. Jag har även byggt en liten hemlig grotta av lite lakan och kuddar i ett hörn, än så länge är han lite misstänksam till den. För några dagar sen fick han in en perfekt headshot på mig med den mixade grötliknade grönsaksgeggan han älskar så mycket. Han skrattade hysteriskt mycket så jag börjar tro att han gjorde det med flit, den lille älskade jäkeln.

Det är otroligt hur fort han har krupit in i mitt hjärta, jag känner på mig att det här kommer bli en bra säsong. Upp stiger solen torkar bort allt regn, imse vimse spindel klättrar upp igen…

Bea

logga


One thought on “ALTE SCHWENDI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s