TRÄD

En julgransfot rikare och hela världens hundhår på kläderna.

Ledig dag, sov till kl 10 och åt frukost till kl 12.30. Lazy day, är var det är.

Vad ska vi hitta på idag? Vi börjar med att städa och tvätta, inte det roligaste men det mest nödvändiga. Efter det tänkte vi att en liten promenad är alltid stärkande för själen, speciellt när det är strålade sol och 10º. Vi släpar med en soppåse på minst 50 kg. Här har dom inte soptunnor utanför huset som vi har. Utan nej nej, här får man kasta upp skiten på ryggen som tomten, säga ho ho och gå dom 1000 kilometrarna till närmsta sopstation. Vilket egentligen är 100 meter men varför inte överdriva när man kan!?

Snön tar god tid på sig även i år, torrlagda gator och jacka är inget att tänka på. Skönt utan en massa kläder men samtidigt är det en varningsklocka som ringer. Det är den 20 december i Schweiziska alperna där hela systemet lever på vinterturismen, vi får se hur det här slutar. Sist kunde vi inte öppna restaurangen förens i slutet av januari.

Oavsett så vandrar vi vidare och får syn på granhandlaren. Vi tittar på varandra och styr våra steg närmare. Vi har tidigare haft en “familje” konferens med dom två killarna vi bor med om att ha en julgran eller inte. Dom är tveksamma men har gått med på det om vi tar hand om spektaklet. Väl hos granhandlaren diskuterar vi och synar alla granar ytterst noga för att vara säkra på att få den allra bästa. Köper massa pynt, slänger upp granen på axeln och går hem. Antingen så har jag pippi gener eller så var granen väldigt lätt. Killarna fick sig ett gott skratt när dom ser oss genom fönstret komma kånkandes på en gran och en stor låda pynt.

Julgransfot har vår chef lovat oss att vi ska få låna. Dom är inte hemma men dörren är öppen och det är fritt fram att gå ner och rota i källaren säger dom. Yes säger vi och springer ner och rotar, hälsar lite på hunden och kommer där ifrån med en julgransfot rikare och hela världens hundhår på kläderna.

Nu står den här och glänser, den fina fina julgranen. Det luktar sådär mysigt gran och julkänslan har infunnit sig. Killarna säger att det känns som att vi bor i en perfekt inredningsbutik, frånsett den svenska julmusiken. Den hatar dom, men det är ett måste säger vi. Vi firade det hela med att äta alldeles för stark mat och så nu står vi i kö till toan.

Bea

logga

 


One thought on “TRÄD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s