HETSET

Ostfondue, sket ner mig.

Igår hade vi ännu en mysig familjekväll, vilket innebär att vi fyra som bor här åt ostfondue, drack öl och hade det mycket trevligt. Fick även besök av ett trevligt par och en fluffig hund. Dom tyckte vi var små flickor, endast 21 år sa dom. Kan inte hjälpas att de flesta vi umgås med här är minst det dubbla i åldern. För mig slutade kvällen med ett oändligt långt toabesök och magsmärtor som fortfarande inte riktigt gett sig. Veganer ska inte överdosera intaget av ost bara sådär, har lärt mig det nu.

Jag har spenderat en del tid det senaste med den lilla människan, vi börjar fungera ganska bra ihop. Han har både spytt, kastat mat och kletat åtta ton snor på mig. Älskar honom redan!

Idag hade vi bestämt att jag skulle komma en stund på eftermiddagen och leka lite. Toppen tänkte vi, då hinner vi upp på berget en stund på förmiddagen. Ställde klockan på 8.00, klockan ringde, livstäcken = noll. Först kl 9.00 börjar vi ana en kraft att ta oss upp ur sängen. Vi är inte på berget förens vid 11. Åker ihjäl oss, mitt i allt kommer en förvirrad tjej fram till mig och frågar om jag kan hjälpa henne med hennes bindningar. Självklart säger jag glad i hågen utan att ta notis om att jag faktiskt inte kan något om bindningar. Löser i alla fall livet för den här stackars själen och vi sätter fart igen. Tittar på klockan, FAN nu äre bråttom. Fort ner, lämna brädan och skidorna, springer igenom coop och rafsar ihop något som kanske kan bli någon slags middag i kväll, missar bussen, halvspringer hela vägen hem med den tyngsta jävla matkassen i armarna, byter om samtidigt som natta kokar gröt till lunch, kastar i mig gröten och kikar sedan på min mobil. Ett nytt medelande. Lillen är sjuk och för trött för att leka vi får se hur han mår i morgon… Jaha, okej. Japp, de e lugnt. Vi kokar varm choklad på rismjölk och kakao, lägger oss på soffan. En sån där härligt harmonisk dag.

Men det är synd att klaga, dom senaste dagarna har spenderats på berget i strålande solsken. Väldigt lite folk och förhållandevis bra backar. Dock börjar det fina vädret ta på snön och det behövs påfyllning. Men dom kommande dagarna tycks bli lika fina dom med, vart är snön!?

Vi har hittat ett “billigt” (inget är billigt i Schweiz) lunch ställe i Davos, finns allt och lite till. Tex plocka dina egna ingredienser till en thaiwook, inte sista gången vi gjorde det inte. Fruktansvärt gott må jag säga. Det har även hänt något mycket märkvärdigt, min kära väninna har lärt sig att sticka. Eller ja, lärt sig och lärt sig. Hon jobbar på det! Det är inte helt lätt att hålla koll på alla maskor, en mer eller mindre spelar väll ingen roll säger hon. Jag bara småler, smuttar lite försiktigt på det vansinigt varma tet och stickar vidare på mitt blåbärsmösseprojekt.

Allt har ett slut, även våra latmansdagar. På onsdag börjar vi jobba, städa och öppna upp restaurangen. Ta fram allt som vi så fint packade in förra säsongen.  Hepp hepp.

Bea

logga

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s