BLEV PLÖTSLIGT POET

Kokta degklumpar inrullade i mangoldblad.

Livet flyter på, en vecka har gått och det känns som om vi aldrig varit härifrån. Vi är hemma!

Igår träffade vi vår älskade Larissa som vi jobbade med förra året. Hon är världens härligaste tjej och är precis som oss. Hon tog med oss till en liten bergsby som heter Scoul, skål på det. På vägen dit åkte vi ett bil-tåg, du kör alltså på med bilen på ett tåg och åker igenom berget… Aldrig hört om innan så de va mycket spännande.

Väl där badade vi i ett (som hon kallade det) badhus, om vi ska förklara det så var det mer som det största och lyxigaste spa badet vi någonsin sett. Olika kalla och varma pooler, saltvatten, ångbastu och utomhus pool omringad av gnistrande alptoppar. Simmade runt i en dröm. Kika in här så förstår du…

Vi åt också något ytterst speciellt, det var nämligen en specialité som vi var tvungna att prova enligt Larissa. Capuns. För att enkelt förklara det var det kokta degklumpar inrullade i mangoldblad. På det här, lite kokta grönsaker och en vit sås. Godare än var det låter men kanske inte mitt förstahandsval på kommande restaurangbesök.

För några dagar sen provade Natta att bromsa med ansiktet, vilket resulterade i blåtira och skrapsår i hela ansiktet. När Manuel som är vår hyresvärd och även skidinsgruktör fick nys om det här har nu Natta inget annat val än att i morgon ha en heldags privatlektion med honom. Medans hon lär sig att bromsa ska jag vara med den lilla människan en stund.  Vi måste nämligen bli bästisar innan säsongen drar igång. Än så länge petar han mest på mitt hår och undrar va fan de här är för troll.

Åkte bräda själv i dag, då menar jag helt själv. Var nästan lite läskigt hur lite folk det var, finns tydligen folk som jobbar på måndagar?! Natta vilade sitt spräckta huvud och jag njöt av att få leva.

Livet är fruktansvärt fint ska jag säga er. Oavsett svårigheter och tråkiga saker som händer är livet det finaste vi har. Se dig omkring bara! Livet är till för att leva, att flyta. Flyta iväg och hamna någon helt annanstans, fastna en stund och sen flyta vidare. Lyssna på ditt hjärta och din själ, på vem du är. Lev dit liv! Ingen annans, för ingen annan kommer leva det åt dig.

Blev plötsligt poet och expert på livsråd, förväntar mig att ni tar till er vartenda ord och gör det till verklighet. Lyssna på min låt också för tusan.

Bea

logga

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s