EN SANN SVENNE

Du vet väl om att vi kommer skita ner oss i natt?

I morse vaknade vi, satte oss upp och bah va fan är vi? Tog ett tag att inse att vi faktiskt befann oss i vårt nya hem i Schweiz.
Resan hit i går gick fint men tog lång tid, från dörr till dörr 12h. Vår snälla chef hämtade oss på tågstationen och körde oss till vårt hus. Där träffade vi hyresvärden som är en av två killar som vi delar huset med, båda två fantastiska människor. Vi slängde in all vår skit som vi kånkat ihjäl oss på, HUR TUNGT KAN EN PACKNING VARA? Gick sedan ner till våra kära chefer och vänner som bor lite längre ner på gatan och kramades, fick katter och hundar över oss, gosade med den lilla människan och pratade om allt som hänt i sommar. Språk som används: Svenska, engelska och schweizisk tyska allt på en gång.

Idag var fix och uppackningens dag. Började med att äta frukost i det fruktansvärt varma matsalsrummet. För att förklara, huset vi bor i är en riktigt gammal alphutte. Ny renoverad och super mysigt, men ack så kallt. För att hålla värmen eldar vi gärnet och denna vedugn befinner sig just i matsalsrummet. Vi åt alltså frukost och kokades till döds som ett gäng spaghetti.

Vandrandes genom klosters mysiga gator i strålande sol omringade av alptoppar, försökte vi ta in att vi faktiskt var här igen. Natta halkade på is och jag skrattade ihjäl mig. Vi lekte lite på en lekplats, en arbetsrelaterad undersökning för vidare utveckling av mitt kommande yrke som nanny. Frågor på det? Näh, då fortsätter vi.

Träffade på chefen, blev tippsad om ett fik, gick till fiket, åt på fiket. Sprang också förbi banken för att starta upp våra schweiziska konton igen. Väl hemma igen packade vi upp livet och fixade iordning i vårt fina fina rum.

Snart ska vår hyresvärd bjuda på ostfondue, en vegan och en laktosintolerant. Som min kära vän och kollega sa innan, du vet väl om att vi kommer skita ner oss i natt? Men är man en svenne och inte har hjärta att tacka nej så får man skylla sig själv.

Bea

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s