VA FALS

Varför åker vi till Schweiz?

Vem skulle inte vilja flytta till en alp-by, träffa och arbeta med människor från hela världen och framför allt åka skidor och bräda varje dag?

För att få den här möjligheten behövs en inkomst, där kommer vårt kära Berghaus Alte Schwndi in i bilden. En restaurang med möjlighet för övernattning mitt i backen på 1700 m/h. Drivs av ett företagsamt, äventyrslystet och härligt par. Restaurangen är en traditionell alp-hütte och kika gärna in här för mer bilder, info eller till och med bokning.

IMG_1199

Förra säsongen var vi diskare, vilket hade både sina fördelar och nackdelar. Ni kan nog lista ut vilken del som vägde mest…
Men vad gör man inte för brädåkning?

I år blir det dock annorlunda. Vi har något som kallas the buffe, buffén helt enkelt. Där görs och serveras all form av dryck som beställs. Det kommer vara
Nattas plats och huvuduppgift den här säsongen, det kommer spruta Gluhwein, varmchoklad och Schümling plümmling ur öronen på henne.

Sistnämnda är något av det svåraste men roligaste att säga. Det är en mycket populär jäkel, (ursäkta ordvalet men, äckligt som fan) en blandning av socker, plüm schnapps, kaffe, grädde och som toppas med schwendis egna poop-powder. Eller om du hellre vill säga kakao.

Förra säsongen nosades det fram att jag, Bea, jobbar på förskola när jag är hemma. Därför ska jag ha ansvaret för schwendi-familjens snart ettåriga son. Han och jag står för att våra kollegor får kläderna tvättade, gästerna nybäddade sängar, en hjälpande hand var den än behövs och att tillräckligt många snögrottor och pulkaåk blir gjorda under säsongen.

Bea

logga


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s